#Fiidiferit #Citește 2.0

Editura UP publică și promovează exclusiv scriitori români contemporani. Unul dintre cele mai importante demersuri este acela de a apropia publicul tânăr de carte și de lectură prin organizarea de evenimente în București și în țară, cu sprijinul autorităților locale și al bibliotecilor județene.

În acest sens, în anul 2019 am organizat #Fiidiferit #Citește, un proiect ce a constat în unsprezece evenimente în liceele bucureștene ( Școala Centrală, Dante Alighieri, M. Eminescu, Iulia Hasdeu, Mihai Viteazu, C.A. Rosetti, N. Iorga, Decebal etc.

Pentru că acest demers a avut un succes extraordinar în rândurile tinerilor participanți, ne-am hotărât să extindem conceptul la nivel național în alte patru orașe: Timișoara, Cluj, Bacău și Galați. De asemenea, ne dorim să-i încurajăm pe debutanții ale căror cărți au văzut lumina tiparului în timpul pandemiei de Covid-19 și care, din păcate, nu au putut beneficia de o lansare a titlurilor respective. Susținem creația, indiferent de vârstă și de genul literar abordat. Cel mai tânăr scriitor al editurii avea șaisprezece ani în momentul publicării, iar astăzi, un an și jumătate mai târziu, lucrează la cea de-a patra carte.

Ne place să credem că am reușit să strângem în portofoliul UP povești interesante, potrivite pentru toate gusturile, indiferent cât de exigente ar fi acestea.

București 08.09.2021

București 10.09.2021

București 14.09.2021

București 15.09.2021

Timișoara 20.09.2021

Cluj 21.09.2021

Galați 27.09.2021

Bacău 28.09.2021

Parteneri Proiect:

Ibooksquare

Books&More

Aha Travel

Lente Cafe

Fatasya Art

Print ATU

Restaurant Curtea Veche Bacau

 

Parteneri Media:

literaturapetocuri.ro

delicateseliterare.ro

divahair.ro

vipstyle.ro

coolturamall.ro

eva.ro

4arte.ro

filme-carti.ro

agentiadecarte.ro

5oclockbookclub.com

- Biblioteca Judeţeană ”Sorin Titel” Timiş – Tudor Crețu

- Biblioteca Judeţeană ”Octavian Goga” Cluj – Iarin Pop         

- Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” Galați – Corina Dobre

- Biblioteca Judeţeană ”C. Sturdza” Bacău – Cătălina Amăriuței