Theo Anghel la Liceul Teoretic C.A. Rosetti


#Fiidiferit #Citeşte va începe oficial pe data de 25 Februarie. Invitatul special al primului eveniment este Theo Anghel care le va povesti elevilor de la Liceul Teoretic C.A. Rosetti despre cărţi, pasiuni şi noi proiecte.

Theo Anghel s-a născut la București. Scrie încă din copilărie, când inventa pe caiete tip II, sub influenta lui Alexandre Dumas tatăl, povești cu muschetari. Cititorii săi, pe vremea aceea, erau câțiva colegi de clasă care ferfenițeau caietele trecându-le de la unul la altul. În domeniul literar a activat multă vreme ca editor pe diferite site-uri literare, scriind în continuare, dar păstrând manuscrisele în sertar. A ajuns să-și dorească să publice după ce a început să posteze pe un blog fragmente din ceea ce avea să devină romanul Rochia aurie, iar cititorii ce dezbăteau subiectul acestei cărți s-au dovedit extrem de pasionali în comentariile lor. Totuși, prima carte publicată nu a fost Rochia aurie, ci Întoarcerea, primul volum din seria Am murit, din fericire. Volumul a fost nominalizat la un concurs de debut printre primele zece din câteva sute și, în 2014, a apărut pe hârtie. Deși acest volum a fost scris ca un roman de sine stătător, succesul uluitor pe care l-a avut a dus la scrierea celui de-al doilea, Chaos. Efectul a fost că fanii autoarei nu și-au dorit și nici n-au acceptat ca povestea personajelor lor favorite să se încheie aici, așa că al treilea volum, Dincolo, a venit să întregească seria. În mod firesc, au apărut volumele Purgatorio și Diabolic, ultimul având în jur de 500 de pagini. Această serie a atras atenția mass mediei, așa că autoarea a fost invitată de mai multe ori să vorbească despre cărțile sale în emisiuni cu audiență. În prezent lucrează la cel de-al treilea volum al unei noi serii numite “Păcatele fiului”.

***
Începand cu anul 1978 “Liceul C.A.Rosetti” a capatat un nou profil stiintific, acela de studiere intensiva a stiintelor naturii-biologie, chimie, fizica, având laboratoare de specialitate foarte bine dotate. În aceasta perioada absolventii liceului se impun la concursurile de admitere printr-o pregatire temeinica fiind printre cei mai buni studenti ai Universitatii bucurestene si ai Facultatii de Medicina. Ani de-a rândul elevii nostri au fost principalii reprezentanti ai olimpiadelor de chimie – faza internationala, obtinând numeroase premii si mentiuni. Numele liceului s-a regasit prin elevii foarte bine pregatiti si la olimpiadele de biologie, fizica, limba si literatura româna. Promotii întregi de absolventi au devenit studenti la Facultatile de Medicina, Chimie, Biologie, Filologie si apoi personalitati cunoscute în lumea stiintifica. În 1991 “Liceul C. A.Rosetti” a redevenit liceu teoretic cu profilurile real si uman cu clase de filologie, matematica - informatica, stiintele naturii, stiinte sociale. Si în aceasta perioada, liceul s-a impus prin buna pregatire a elevilor, adaptându-se la noile cerinte sociale, diversificându-si oferta educationala de la an la an pentru a oferi tinerilor nenumarate posibilitati de exprimare si afirmare. Cel ce trece pragul liceului C.A Rosetti simte din prima clipa, o atmosfera speciala în care seriozitatea, disciplina existenta si preocuparea pentru studiu se îmbina armonios cu exuberanta adolescentei. Elevii si profesorii alcatuiesc o comunitate cu relatii armonioase nascute din comunicare, întelegere si respect reciproc. Cadrele didactice prin experienta, tinerete, profesionalism, receptivitate si comunicare îsi spun cuvântul în realizarile liceului în cei 50 de ani de existenta.